Vill fångas nu av din sköra röst som alltid sprack när du behövde tröst


När temperaturen inte längre visar -25 och solen äntligen lyser. Eller när jag tagit fram skinnjackan och rotat efter mina slitna converse (visserligen fejk men ändå) Då är det minnsan vår.

Visst gör det ont att läsa om andras lycka. Visst gör det ont när det inte är mina ord.

For as long as I've got you, I'll be allright


Alla foton är tagna utav Rebecka

IDOL konserten för ett par helger sedan var fantastisk. Jag saknar nästan ord för hur mäktigt det var.

Don't be a drag, just be a queen


Idag ska jag kalasa och fira släktingar jag inte träffat sedan jul. Sjunga ska jag också, för förkylningen börjar äntligen försvinna. Jag har bara sönderspelade låtar kvar, låttips någon?

I don't wanna be anything other than what I've been tryin' to be lately

Har planerat att sitta hemma med godis framför One Tree Hill och Vamperie Diaries ikväll. Funkar fint det med. Därtill kan jag lova att bli en bättre bloggare på köpet också.

Förra veckans tidningsmaterial

En önskedröm eller en vit sanning

 

Fantasin är en önskedröm. En önskan om något annorlunda, något som inte stämmer fullständigt med verkligheten. Barn äger förmågan att kunna fantisera om nästan allt. En riktigt jultomte som delar ut paket åt snälla barn, Harry Potters sagolika värld och en tandfé som belönar tappade tänder. Konturerna mellan fantasi och det verkliga är en svag linje som inte kan vidröras fysiskt. För visst har det hänt oss alla att vi starkt trott på något, som inte kan ses med blotta ögat. Hjärnan lurar till sanning, även om vi innerst inne vet att det är en lögn.

 

Dagdrömmar gör det inte lättare. Plötsligt kan vi tro att drömmarna finns närmare och fantasin spelar ett spratt. Det är inget ovanligt. Kanske är det för att skillnaden mellan fantasi, dröm och verklighet är så svag. Kanske är det för att världen idag har vant sig vid lögner. Jag tror på båda påståendena. Men jag tror starkast på att svaret på frågan ”vad är egentligen skillnaden mellan fantasi och verklighet” är en svårt funnen gåta. Fantasi och verklighet kan vara metaforer för lögn och sanning.

 

Vi människor har en tendens att överdriva rädslan, och skrämda säga för mycket och tänka lite för lite. Med rädslan i handen kan fantastin spöka och lura våra hornhinnor att se något overkligt. Till exempel i mörker kan en stol med kläder på bra se ut som en främmande inbrottstjuv. När ilskan sitter bredvid rädlsan är det ännu värre.

 

Men vad händer om vi vänder på fråga, och undrar vad som är verklighet i våran värld? I dagens media luras vi av skvallertidningar, skönhetsideal och reklam. Enkelt köper vi deras ord. Precis som de små ivriga barnen som väntar på jultomten, kan vi stirra oss blinda på reklam och tro att en plattare mage går att åstadkomma efter få minuter. Jag drar dock inte alla över samma kam. Det gäller inte alla, men tror man tillräckligt starkt på orden skuggas linjerna mellan sanning och lögn långsamt ut.

 

När verkligheten sviker finns alltid fantasin där. Det går alltid att tänka sig något annat och skapa en egen liten värld, en egen verklighet. Det är det som är så bra. Den vita sanningen behöver inte alltid vara nära.

 

Jag har fortfarande ingen större kontroll över fantasi och verklighet. Jag har inte hittat svaret på den tydliga skillnaden. Jag har inte knäckt koden. Men jag tror att vi behöver hitta balansen mellan fantasi och verklighet och kunna urskilja lögnerna från sanningen. Även om det är lättare sagt än gjort, tror jag att det är nyckeln till den första dörren.


When people run i circles it´s a very very mad world


bildkälla: Karin, ?, Lorena

Jag vill att det ska bli sommar och plusgrader. Få klä mig i jeanstyg och pampiga halsband. Men jag gråter inte över minusgraderna och snöyran, för idag har jag fått sportlov och är tillåten att göra absolut ingenting i flera dagar.

Smuk som tusinde engle der synger i kor

Gå ingenstans och sluta springa runt i cirklar.
Det förenklar inte världen med din förvirrelse och falska ord.
För vad är poängen med känslor när alkoholen överröstar fjärilarna?
Det hjälper inte när ögonkontakterna är på fel tidpunkt och jag lovar att leva i nuet.
Helst vill jag säga att jag inte bryr mig.
Visst är det lite roligt och fånigt. Men mest sorgligt och fucked up.Efter att ha läst detta fantastiska inlägg om flyktig tonårskärlek blir jag ännu mera bubblig.
Berätta nu, fina människor, berätta något vackert, sorgligt eller bara allmänt om det vi kallar kärlek. Er kärlek. (mina ord är bortblåsta, ta över ni) Ni är tydligen för tråkiga för sånt.

Party people


Ibland önskar jag att jag vore badass och kunde dansa jäkligt bra.

Lät du henne komma närmre, var hon vackrare än mig?


Orden finns inte längre. Det genanta tar över och jag skäms nästan över att alltid stanna halvvägs. Det gör ont och choklad förvärrar det bara.

Detta kan läsas i tidning, veckans dikt har de riktiga journalister döpt den till.

Jag hatar att jag älskar dig och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig


Jag har hört att du träffat nån. Jag har hört att han är allt jag inte var och jag hör att du är säker nu, jag vaknar med den tanken varje dag.

 

I en iskall natur, som fortfarande tycks vara istid, gör så att håret blir vit och ögonfransarna fastnar och skymmer synen en aning. Skolbussarna kör alldeles för nära och tvingar mig att koncentrera mig på att inte halka, ramla och orsaka olycka. Nervositeten står skriven över hela linjen.


Och jag skäms för att be och jag skäms för att gråta. Mitt hjärta är ditt att förstöra, låt din vän få veta. Och jag skäms för att säga att du är kvar i mig.

 

Ett enkelt hej är ett av de vardagligaste som finns, ändå så sväljs stavelserna lika lätt som bussarna ignorerar min rädsla. Ibland blir feghetsbubblan för mäktig och ögonkontakterna omöjliga att nå. Det ryktas lite och viskas om vem som sagt vad. Men ingen bryr sig i grunden om sånt längre. Det är bara ytligt och innebär egentligen ingenting alls. Det är det som är skillnaden mellan äkta och falsk.


Men jag föll för dig och du förtjänade en nominering för rollen du spelade.

 

Vi lever trots allt på årtalet 2011 där facebook dominerar och statusarna dränks utav av ”gilla om du skulle våga krama mig”. Sen fnittrar vi lite åt namnen och använder ordet pinsamt för många gånger. Tittar på de stackars flickorna som byter namn på relationsstatusen varannan vecka och undrar tyst hur samvetet håller. Chatten fungerar aldrig och blinkar för det mesta tomt när fingrarna helst av allt vill skriva och erkänna rodnaden. Men det saknas inget akut.


Det kommer alltid finnas en hand för dig nånstnas. Du kan sluta dina ögon och aldrig känna sig ensam.

 

Jag tillåter att tänja på gränserna en aning och grubbla högt, fastän drömmarna sagt det motsatta. Väntar på ett mirakel och tänker lite för djupt. Och det är ingen klyché alls med att hjärtat slår ett extra slag när det omtalade ansiktet går förbi.


Och jag hatar att jag älskar dig och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig.

 

(Det kursiva är ur Håkan Hellströms låt: jag hatar att jag älskar dig och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig)


Won't tell anybody that you turn the world around


Jag har nyss kommit hem från ett fantastiskt Stockholm. Musikalen Romeo & Julia var underbar och Måns ser faktiskt bättre ut i verkligheten än på bild och tv. Dansarna var otroligt duktiga (varför satsar inte jag mer på dansen?) och Fredrik "Benke" Rydman är KUNG över dansriket. Shoppingen får också full poäng.

Dessutom läste jag med chockerande ögon mina egna ord i lördagens tidning idag. Skrämmande, men roligt.

Stockholm Stockholm Stockholm


Mådde fortfarande piss igår (och sket fullständigt i matte provet) men tvingas ta nya tag idag. Finska prov ska nämligen skrivas. Sen åker jag till STOCKHOLM på musikal och shopping. Det enda negativa med resan är att jag tvingas sitta i en buss och plugga till prov och göra allt för att undvika att bli åksjuk.

/////

Jag mår piss. Mitt huvud spränger snart och jag borde plugga till tusen prov som denna jäkla provvecka har fört med sig. Matematik existerar helt enkelt inte i min värld. Och jag har absolut inte tid för att bli sjuk. Därför äter jag huvudvärkstabletter som syre och hoppas att jag får vara hemma imorgon.

Och jag hatar känslan. När luften inte finns i lugnorna och du aldrig är där. Jag hatar fiaskot och jag hatar att jag alltid stannar halvvägs. Och jag avskyr den ensamma tiden mest av allt.

Jag vill att du älskar mig, men jag vill att du lämnar mig

Eller när facebook dominerar och vem som helst kan gilla statusar
som innehåller fåniga ord,
utan att någon reagerar desto mera.
Men var finns känslan?
Eller när det flummiga tar över och ord som annars inte blir sagda
sägs tydligt över hela lokalen.
Var är gårdagen?
Eller när vi bara går förbi utan att bry oss om ögonkontakt
för att historien redan är glömd och borta.
Vad var det som hände egentligen? 

Look inside, you´ll find a deaper love

Fjortonde februari tycker jag bara är överskattat. Precis som valborg eller midsommar. Måndagen rullade på som vilken måndag som helst (imorgon blir det pluggdag). Men snygga män har vi här i världen.

And the good girls are home with broken hearts


Efter en grymt bra helg med fina vänner kommer tröttheten emot. Gårkvällen blev trots allt ganska awsome. Den hade både sina bra och dåliga stunder, flummiga och mindre pinsamma ögonblick. Denna söndag har spenderats i en kall ishall på IDOL konsert. Underbart är bara förnamnet.

Just close your eyes let me hypnotize you I can make your storm feel sky blue

Med en ångest krypande och överanstängt ledband i foten som gör ONT förklarar jag det lördag. Kvällen kommer att bli awsome. Eller bara fiasko. Tyvärr löns det nog inte att hoppas allt för mycket. För jag är trött på att jag fortfarande stämplas i fel fack. Trött på ses som nobody och knuffas i ett hörn. Fan, idag ska jag armbågas och tala högst.

December som redan är imperfekt
Jag ska dansa fastän hjärtat brister

Jag ger hellre upp nu
innan det viskas för mycket om hand-i-hand-trams och fjärilarna i magen är fler än någonsin förut.


Jag ger hellre upp nu
istället för att bli sårad på djupet och nerslagen senare.

Jag vill att det ska bli helg, för det kommer att bli bättre än bäst. Jag ska dansa fastän hjärtat brister.

Stockholm it is


ibland gör ljuset mig redhead

Om åtta (!!!) dagar reser jag till Stockholm. Det blir inget långt besök, men ändå. Därför är jag i desperat behov utav tips! Mest angående shopping. Finns det något jag absolut inte får missa?

Magin är försvunnen och jag fegade ut idag igen (snart glömmer jag)


Och fast turisterna är borta går jag nästan aldrig ut

Måndagssovmorgarna är bäst. Helgen blir automatiskt mycket längre. Även om jag tvingas läsa fransk grammatik när de flesta redan gått hem, känns det otroligt bra. För chansen för de där ögonkontakterna är större just då.

Det sämsta är att jag fortfarande är feg och snart är det sommar och alldeles för sent. Eller så kliver någon annan in i bilden och suddar ut mina hej och facebook trams. 

Ikväll ska jag gymma mig stark. Efter en vecka utan träning och glass med strössel känner jag mig mer som en 50 årig gammal tant med fettvalkar.

10 - What you wore today


Jag förstår mig inte på glammiga outfits bilder. Inte min kamera heller. Och det är inte ens en dagens. Utan förra veckan när jag på allvar började ignorera vad andra tycker och tänker. Strunta blankt i om någon viskar eller blänger.

Remember how to put back the light in my eyes


bildkälla

När pinsamheten aldrig varit större

Efter en pinsam fredag (en mycket försenad buss och en mobil som kollapsat, utan att jag märkt något. föräldrar ringde säkert tjugo gånger utan att veta var jag var. jag befann mig på träning, precis som jag sa att jag skulle. men tittade bara på, på grund av förkylningen som inte vill ge med sig. när det var femton minuter kvar av träningen sticker någon in huvudet i salen och ropar "finns det någon Jennie här? hennes pappa letar efter henne. du ska hem nu". det tog någon minut innan jag insåg att det var jag det handlade om. jag hade inget annat val än stiga upp från dansen och kliva in i en bil full med hockeypojkar. hela min dansgrupp var där. alla såg och hörde. och jag skämdes. men hem kom jag iaf) förtränger jag några ögonblick och tar en chill lördag istället. Det förtjänar jag. Inga fler pinsamheter för mig det här året.

If you are wrong in all the right ways

FYRA TV-PROGRAM/SERIER JAG SER/TYCKER OM:
1. One Tree Hill
2. Grey´s Anatomy
3. Paradise Hotel Danmark
4. Gossip GirlFYRA SAKER JAG GJORT IDAG:
1. Upplevt veckans jobbigaste skoldag.
2. Fått fina mejl och nu är det inte längre ett kanske över att mina ord kommer att synas i tidningen.
3. Ätit glass med strössel.
4. Tittat på One Tree Hill.
FYRA SAKER JAG LÄNGTAR EFTER:
1. Helgen.
2. Den efterlängtade visiten i Stockholm.
3. Sommar, solsken och bruna ben.
4. Den dagen när ett mirakel sker och ensam blir till vi.FYRA SAKER PÅ ÖNSKELISTAN:
1. En resa till ett soligt land eller turiststad.
2. Massvis med ringar.
3. Fina böcker som får mig att vilja skriva bättre än bra.
4. Du.Det här är slutet på en lycklig börjanFörkylning är en utmärkt ursäkt för att få äta hur mycket glass man vill.

Varför skulle han välja någon som inte ens kan tala för sig själv? Varför skulle han bry sig? Det är bara pinsamt. Varför skulle han välja mig när han kan få vem som helst? Jag vill helst av allt ge upp innan det är för sent. Det här är slutet på en lycklig början.

Och jag har hört hur det berättas om en säkerhet trots allt, en känsla som är ren

Jag ska skriva en kolumn. Men mitt huvud står still och jag raderar orden lika snabbt som jag skriver dem. Så, snälla kom med något tips om tema? Själva kolumnen kommer kanske att publiceras i tidning senare också. Så jag vill inte skriva något flummigt, utan något riktigt bra.

RSS 2.0